O kávě

espresso

Péče a pozornost věnovaná procesu pražení kávy ve spojení s dlouholetou zkušeností, to jsou základní elementy, jejichž výsledkem je nezaměnitelná chuť se specifickým aroma směsí vyráběných firmou Filicori Zecchini.

filicori

Firma F/Z má speciální metodu, která spočívá v odděleném pražení jednotlivých druhů kávových zrn. Dlouholetou zkušeností v oboru zjistili a ověřili skutečnost,

že každý typ zelené kávy má svůj optimální stupeň a dobu pražení. A právě to je důvod, který vedl k používání této metody pro získání nejlepší chuti a aroma z jednotlivých druhů kávových zrn, které jsou teprve po upražení smíchány do směsi, což poskytuje záruku maximální stálosti kvality i aroma získané kávy.

CERTIFIKOVANÁ KVALITA
Špičkové výrobky Filicori Zecchini striktně dodržují předepsaný technologický předpis Národního institutu Italského espressa – vydaný v roce 1988 a schválený autorizovaným institutem (C.S.Q.A. certifikát kvality č. 214 z 24. září 1999, DTP 008 ed. 1) – a mají tedy právo být označeny značkou „Italské Certifikované Espresso“.
Toto označení kvality může být použito pouze u směsí, které mají přesně stanovené vlastnosti, díky kterým se liší od imitací.
Předpis ukládá, aby směs s označením „Italské Certifikované Espresso“ byla získána ze směsi pražených zrn různého původu, která jsou namleta operátorem v momentu přípravy a jsou zpracována ve strojích na kávu takovým způsobem, aby vzniklý nápoj byl harmonií chuti a vůně získané na základě smyslové analýzy. Kávový krém má mít oříškovou barvu s tendencí k tmavé, s narudlými reflexy – jemnou konzistenci bez velkých ok nebo bublin. Vůně kávy má být intenzivní, s nádechem připomínajícím vůni květů, ovoce, pečeného chleba a čokolády. Tento dojem musí přetrvat i po vypití kávy, po několik dalších minut.

Zdroj: http://www.filicorizecchini.cz/

Vytvořil Lukáš Šorf

Sdílet stránku na: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter